JALKAPALLO

jalkapallo vakio

Pitkäveto

Jalkapallo-otteluiden tuloksista voi lyödä vetoa lukuisilla eri tavoilla. Yksi niistä on pitkäveto, jossa tarkoituksena on pelata kohteen voittajaa tai tuloksien yhdistelmää useille eri kohteille. Veikkaus lanseerasi tämän pelimuodon vuonna 1993, ja se muistuttaa pelityyliltään vakiota. Pitkävetoa voi pelata Veikkauksella 1-10 eri kohteelle. Lajit ovat yleensä palloilulajeja, sillä niissä on realistisen suuruinen mahdollisuus tasapeliin.

Kaikkia pitkävedon kohteita voi pelata yksittäisinä kohteina tai usealla eri kohteena. Single-kohdetta pelatessa onnistumisen mahdollisuus on toki yhdistelmiä suurempi, mutta jos yhdistelmän tuloksen saa nappiin, ovat myös kertoimet aivan toista luokkaa.

Pitkävedon säännöt vaihtelevat pelipaikan mukaan. Esimerkiksi ulkomaisilla vedonlyöntiyhtiöillä ei pelien määrää ole rajattu tiukasti, joten kohteita voi olla huomattavastikin yli 10. Veikkauksen pitkävedossa maksimikerroin on 3000, siinä missä ulkomaisilla yhtiöillä on harvemmin lainkaan kerroinrajoituksia. Kotimaisessa versiossa panos voi kuponkia kohden olla 1-100 euroa. Muualla päin maailmaa alkuun pääsee jo muutamalla sentillä, ja halutessaan voi panoksen kokoa kasvattaa satoihin euroihin.

Live-veto

Jos omaat lajista hyvät perustiedot ja tarkan pelisilmän, voi live-veto olla sopiva vaihtoehto. Kuten nimikin jo kertoo, lyödään tässä pelimuodossa vetoa ottelun aikana. Uusia kohteita avautuu aina pelin aikana, ja niitä voi pelata läpi koko ottelun ajan. Jalkapallossa jotkut matsit saattavat olla hyvinkin hidastempoisia ja tylsiä, mutta live-vetojen avulla näihinkin peleihin saa aivan uudenlaista jännitystä.

Live-vedossa voi veikata esimerkiksi ensimmäistä maalintekijää, jäähyjen todennäköisyyttä tietyllä ajalla, kulmapotkujen määrää tai vaikkapa maalin syntymisaikaa. Live-vedossa käytettävät kertoimet muuttuvat koko ajan sitä mukaa, kun pelitilanteet kehittyvät ja ottelun aika etenee. Lyömäsi vedon kerroin ei kuitenkaan panoksen asettamisen jälkeen muutu.

Ottelun tuoksinassa voi olla hyvä seurata erilaisia live-vetokertoimia. Tilanteiden muuttuessa kertoimen laskijan täytyy olla hereillä, ja joskus näppärä pelaaja pääsee iskemään tiukassa paikassa todella hyvään kertoimeen.

Tulosveto

Maalitilastojen ekspertin valinta on tulosveto. Sen tarkoituksena on pelata kohteena olevan ottelun molempien joukkueen aikaansaamia maaleja varsinaisen peliajan aikana. Jos veikkaat lopputuloksen täysin oikein, tulet saamaan panoksesi takaisin kerrottuna pelin lopullisella kertoimella.

Tulosvedon kertoimet voivat olla kiinteitä tai vaihtuvia. Jos kerroin on muuttuva, vaikuttaa jokainen peliin sijoitettu euro lopulliseen kertoimeen – mitä enemmän pelaajat veikkaavat jotain tiettyä lopputulosta, sen pienemmäksi kerroin muodostuu. Pelaajan veikkaaman tuloksen kerroin selviääkin vasta sitten, kun kohde on jo sulkeutunut. Tulosvetoa voi pelata toki myös kiinteäkertoimisessa muodossa, jolloin lopullisen kertoimen tietää jo panosta asettaessaan.Voittajaveto

Tulosvetoa voi pelata monella eri tavalla. Hajariviä pelattaessa annetaan kummallekin joukkueelle yksi maalimäärä, ja järjestelmässä annetaan samalle joukkueelle vähintään kaksi erilaista maalimäärää. Säästöjärjestelmää käyttäessään pelaaja voi poistaa tulosvaihtoehdoista valintansa mukaan kotivoitot, vierasvoitot tai tasapelit.

Voittajaveto

 

Yksi varsinkin aloittelijoiden suosimista vedonlyönnin muodoista on voittajaveto. Kuten nimestä on helppo päätellä, on tarkoituksena veikata oikein voittaja joko yksittäisessä pelissä, liigassa tai maalipörssissä. Voittajavetojen kertoimet voivat olla joko kiinteitä tai muuttuvia. Jos kerroin on muuttuva, vaikuttavat siihen muiden pelaajien lyömät vedot.

Voittajavetoa on useita eri muotoja. Superkaksaria pelatessa on tarkoitus veikata oikein sekä kilpailun voittaja että toiseksi suoriutuva kilpailija. Supertriplassa taas ennustetaan tuleva voittaja sekä lisäksi myös kisan kakkonen ja kolmonen. Lisäksi voittajavetoa voi lyödä Päivän Parista tai Päivän Triosta, joka jalkapallo-ottelussa saattaa merkitä vaikkapa puoliajan ensimmäisiä maalintekijöitä.

Voittajaveto on suosittua erityisesti suurtapahtumien kohdalla. Tätä muotoa veikatessa kannattaa keskittyä tutkimaan kilpailuja, joissa suuri yleisö on eri mieltä kanssasi. Jos pelaat suurten massojen vastaisesti ja osut arvauksellasi oikeaan, voi tiedossa olla hyvät kertoimet.