SUPERTOTO

Supertoto Unibet

Supertoton pelaaminen

Jos haluat kokeilla jotain hieman erilaista veikkaustyyppiä, kannattaa tutustua Supertotoon. Tätä pelimuotoa on tarjolla kolmessa eri netin pelipaikassa: Unibetilla, Expektillä ja PAFilla. Supertoton pelaaminen on samanlaista missä tahansa edellä mainituista paikoista, joten voit valita vedonlyöntipaikkasi omien makutottumustesi tai vaikkapa tarjolla olevien bonusten perusteella.

Supertoto on pottipeli, jossa ideana on ennakoida tulos eri otteluita sisältävässä sarjassa. Kaikki panostukseen käytetyt rahat päätyvät samaan pottiin, joka jaetaan lopuksi voittajien kesken tietyillä prosenttiosuuksilla. Lopullinen voitto määräytyy oikeiden tulostesi määrästä, kerätyn potin kokonaissummasta sekä muiden veikkaajien tuloksista. Mitä harvempi osui oikeaan, sitä suuremmaksi voitto muodostuu.

Peli muistuttaa suuresti vakiota, ja esimerkiksi Supertoton säännöt ja järjestelmät ovat lähes identtisiä näiden kahden pelin kesken. Myös voitonjako muistuttaa kotimaista vakioveikkausta, mutta suuremman palautusprosenttinsa ansiosta Supertotosta on mahdollista saada huomattavasti kookkaampia voittoja.

Jos jokin Supertoton otteluista siirretään, se tullaan mitätöimään. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki veikatut lopputulokset eli ykkönen, risti ja kakkonen, ovat oikein. Supertoton tulokset ovat aina normaalin peliajan jälkeisiä tuloksia.

Supertoton eri muodot

Supertoton ideana on veikata vakion tavoin oikea merkki vaihtoehdoista 1,X ja 2. Ykkönen tarkoittaa kotivoittoa, risti tasapeliä ja kakkonen vierasjoukkueen voittoa. Peliä voi kuitenkin pelata useilla eri tavoilla, ja näin saada veikkaukseen lisää mielenkiintoa.

Pelin suosituin muoto on Supertoto 14, jossa tarkoituksena on saada veikattua oikein yhteensä 14 ottelun tulokset. Kohteina ovat suosituimpien jalkapalloliigojen pelit, kuten esimerkiksi Valioliigan, La Ligan, Serie A:n tai Bundesliigan ottelut. Supertoto 14 voi pelata jokainen viikonloppu, ja rivin vakiohinta on 10 senttiä. Voittoon riittää 11 oikein, ja 14 oikein -tuloksella voi netota jo todella muhkeita summia – jopa satojatuhansia euroja.

Jos edellisellä viikolla jossain voittoluokassa ei ollut laisinkaan voittajia, siirretään pottiin edelliseltä kierrokselta yli jäänyttä rahaa. Tällöin pelimuotona on Supertoto XL ja Supertoto XXL. Supertoto Extrassa otteluiden määrä voi olla jotain 8-12 väliltä. Tässä pelissä on kaksi eri voittoluokkaa, eli eniten ja toiseksi eniten oikeita kohteita veikanneet.

Supertoto Tennis on hieman erikoisempi tapa lyödä vetoa tenniksestä. Normaalisti tässä lajissa ei päde 1X2-pelityyppi, koska tenniksessä ei tunneta tasapelejä. Supertoto tenniksessä ykkönen kuitenkin tarkoittaa ensiksi mainitun pelaajan voittoa tai turnauksessa etenemistä ja risti merkitsee molempien pelaajien putoamista turnauksesta saman kierroksen aikana. Kakkonen tarkoittaa jälkimmäiseksi mainitun pelaajan turnausvoiton tai etenemisen ykkösvaihtoehtoa pidemmälle.

Miten voittaa Supertotossa

On luonnollisestikin verrattain kinkkistä saada veikattua oikein 14 ottelun tulokset. Jos tässä toimessa kuitenkin onnistuu, on tiedossa 30 % osuus voittopotista. Kierroksella yhteensä pelatuista panoksista jaetaan pelaajille 80 %, joten kolmasosa tästä summasta on todennäköisesti muhkea.

Jos veikkaaja onnistuu ruksimaan kuponkiinsa 13 oikein, on hänen osuutensa 18 %. Vastaavasti 12 oikealla tuloksella tulossa on 17 % osuus. Loput 20 % jaetaan 11 oikein -tuloksen saaneiden kesken. Lisäksi Supertotossa on kaksi ylimääräistä bonuspottia. Palkintosummasta siirretään aina sivuun 10 %, joka tulee menemään bonuspottiin numero 1 ja 5 % kakkospottiin. Jos kierroksella on vain yksi 14 oikein veikannut voittaja, tulee hän saamaan ensimmäisen potin ekstrahyvityksenä voitostaan. Potin pienempi osuus siirretään seuraavan kierroksen ykköspottiin numero 1.

Supertoton edut

Moni vierastaa Supertoton pelaamista, sillä perusversiossa pelaajan on kyettävä veikkaamaan oikein jopa 14 kohdetta. Vakioon verrattuna homma on siis jonkin verran haastavampi. Lopussa kuitenkin voi seistä suuri kiitos, sillä jos pelaaja onnistuu veikkaamaan oikein kaikki 14 kohdetta, ei samalla kierroksella löydy todennäköisesti kovinkaan monta muuta näin onnekasta. Se taas tietää todella suurta voittopottia.

Vakioon veikattuna Supertoton palautusprosentti on huomattavasti korkeampi – tämä toki pätee lähes kaikkiin muihinkin peleihin, kun verrataan keskenään niiden kotimaisia versioita ja nettiversioita. Internetin vedonlyöntisivustoilla on muitakin pelaajia hyödyttäviä etuja, kuten esimerkiksi erilaiset bonukset ja ilmaisrahat joko kolikkopeleihin tai itse vedonlyöntiin. Pelisivustoihin tutustuminen voi siis olla hyvinkin kannattavaa, ja samalla pääset kokeilemaan jännittävää Supertotoa.